Кмет заплете мистерията с падналия хеликоптер. Къде го откриха?

Все още няма хипотеза какво се е случило

Кмет заплете мистерията с падналия хеликоптер. Къде го откриха? | StandartNews.com

"Хеликоптерът, който изчезна, след като излетя от стадиона в село Гърмен тази сутрин и тялото на загиналия пилот, са открити около 20.00 часа в пропаст, дълбока около 50 метра", разказа кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов.

Именно той е водач на доброволното формирование. Петима доброволци от формированието са достигнали до мястото на катастрофата, сред които и Пингов.

„Като че ли се е ударил в дърво или точно във върха на склона и е паднал надолу по дерето“, посочи кметът. Той допълни, че теренът е изключително труднодостъпен, а доброволците са стигнали трудно до мястото на инцидента.

Доброволното формирование се е включило в издирването след 16:30 часа. Участвали са повече от 20 пожарникари, както и екипи на Планинската спасителна служба към БЧК, каза кметът.

По думите му издирването от страна на доброволците е започнало в следобедните часове, защото тогава са получили информация за локацията от джипиеса на хеликоптера.

"Имахме готовност още от сутринта да започнем издирването, но се предполагаше, че може да е паднал към Цалапица и активността спадна, но имахме готовност през целия ден да се включим в издирването", допълни Пингов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай