Ключови думи на Кенет Мертен за наркотиците

По време на специално събитие

Ключови думи на Кенет Мертен за наркотиците | StandartNews.com

600 000 души годишно умират от наркотици, каза посланикът на САЩ в България Кенет Мертен по време на събитието Ред рибън или червената панделка. Инициативата е под мотото "Гордея се, че не употребявам наркотици" и цели да запознае децата с опасностите и вредите от употребата на наркотици.

В събитието се включиха над 400 деца от 5 града. Те изненадаха пътниците на летище София, Терминал 2, със специален флашмоб.

Демонстрация на служителите на агенция "Митници" симулира откриване на наркотици и задържане на трафиканти.

"Борбата с наркотиците изисква кураж от младите хора. Кураж да се противопоставите на натиск от вашите връстници - да кажете НЕ на наркотиците. Изисква се кураж също да не мълчите, когато видите, че някой е в беда или самите вие да потърсите помощ", заяви Кенет Мертен, посланик на САЩ в България.

"Употребата на наркотични вещества в днешно време наистина е достигнала епидемиологични размери. Повече от 100 000 души са починали в САЩ миналата година от свръхдоза, 80 000 от тях - от фентанил. За съжаление това е нещо изключително страшно и за съжаление това нещо настъпва и към Европа", допълни Стефан Бакалов, началник на отдел "Борба с наркотрафика", "Митница София".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай