Ключова промяна на пътя, кои шофьори засяга

Ограничения на автомагистрала "Хемус"

Ключова промяна на пътя, кои шофьори засяга | StandartNews.com

Утре и в събота се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 т от 30-и км до 47-и км на автомагистрала (АМ) „Хемус“ в посока Варна. В неделя ограничението е от 60-и км до 52-ри км за пътуващите към София, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

В петък, 1 декември, от 14:00 ч. до 20:00 ч. и в събота, 2 декември, от 8:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т от 30-и км до 47-и км на магистрала „Хемус“ в посока Варна. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-и км на магистрала „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-и км на АМ „Хемус“. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на моторни превозни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ - при 52-ри км, по път I-3 Ботевград - Ябланица и обратно на магистралата - при пътен възел „Осиковска Лакавица“, 60-и км.

Временното ограничение в движението е за оптимизиране на трафика по АМ „Хемус“ в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ преди предстоящите празнични дни, когато много хора тръгват на път. 

В неделя, 3 декември, от 14:00 ч. до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т от 60-и км до 52-ри км на магистрала „Хемус“ в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ - при 60-и км, по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“, при 52-ри км. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на моторни превозни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ - при 47-ми км, по път II-17 и по път I-1 София - Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ - при 30-и км на АМ „Хемус“. 

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и указанията на служителите на „Пътна полиция“, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

БТА припомня, че основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела. Планирано е ремонтът да продължи до юли догодина, когато движението през тях ще бъде възстановено и ще започне обновяване на тръбите в посока София. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай