"Кино на тревата" за гос­ти­те в Ал­бе­на

Глав­ни­те гот­ва­чи на ку­рор­та пра­вят грил шоу на 10 ав­густ

"Кино на тревата" за гос­ти­те в Ал­бе­на | StandartNews.com
Глав­ни­те гот­ва­чи на ку­рор­та пра­вят грил шоу на 10 ав­густ Фес­ти­ва­ли на че­ре­ша­та и на хля­ба рад­ват ту­рис­ти­те във ва­кан­ци­он­но­то се­ли­ще Кон­цер­ти, фес­ти­ва­ли и ки­но­ве­че­ри очак­ват гос­ти­те на ва­кан­ци­он­но се­ли­ще Ал­бе­на през ця­ло­то ля­то. Бо­га­ти­ят ка­лен­дар от съ­би­тия за­поч­ва още то­зи уи­кенд. Вхо­дът е сво­бо­ден, а на­чал­ни­ят час е 21:30 - на от­к­ри­та­та сце­на до хо­тел "Доб­ру­джа". Пър­во­то съ­би­тие в ка­лен­да­ра е Фес­ти­ва­лът на че­ре­ша­та. По вре­ме на не­го ос­вен че гос­ти­те ще се нас­ла­дят на вкус­ни и све­жи че­ре­ши от би­ог­ра­ди­ни­те на дъ­щер­на­та на Ал­бе­на ком­па­ния "Еко Аг­ро", те ще се за­бав­ля­ват с из­пъл­не­ни­я­та на учас­т­ни­ци­те в меж­ду­на­род­ния фес­ти­вал на из­кус­т­ва­та "Трик­си", кой­то се про­веж­да еже­год­но във ва­кан­ци­он­но се­ли­ще Ал­бе­на.

На 5 юли Ал­бе­на за пър­ви път ка­ни гос­ти­те на ком­п­лек­са на "Ки­но на тре­ва­та". "Да оби­чаш Вин­сент" на ре­жисьо­ра Хю Уел­ч­ман е пър­ва­та лен­та, на ко­я­то те мо­гат да се нас­ла­дят. Фил­мът е ан­г­лийс­ко-пол­с­ка про­дук­ция, в ко­я­то над

62 000 мас­ле­ни ри­сун­ки ожи­вя­ват на ек­ра­на

и пред­с­та­вят ис­то­ри­я­та на Вин­сент ван Гог. Сю­же­тът е вдъх­но­вен от на­пи­са­но от са­мия ху­дож­ник пис­мо сед­ми­ца пре­ди смърт­та му. На след­ва­ща­та ве­чер нем­с­ка­та поп звез­да и фи­на­лист в "Гла­сът на Гер­ма­ния" BB Thomaz ще по­да­ри на гос­ти­те на Ал­бе­на не­заб­ра­ви­ми емо­ции с най-но­ви­те си хи­то­ве, мно­го пес­ни, тан­ци и за­бав­ле­ния. Сед­ми­ца по-къс­но е ред на след­ва­щия филм от "Ки­но на тре­ва­та". На 12 юли фил­мът "Пе­ле: раж­да­не­то на ед­на ле­ген­да", реж. Джеф и Май­къл Цим­ба­лист ще раз­ка­же на зри­те­ли­те за спор­т­на­та ле­ген­да, про­ме­ни­ла за­ви­на­ги ли­це­то на фут­бо­ла в Бра­зи­лия. Сю­же­тът ни пре­на­ся в Сао Па­у­ло, къ­де­то е из­рас­на­ло ед­но бед­но мом­че, за да се пре­вър­не в спор­т­на зна­ме­ни­тост от све­то­вен ранг.

На след­ва­ща­та ве­чер най-доб­ри­те из­пъл­ни­те­ли от Ал­бе­на ще за­рад­ват гос­ти­те на ком­п­лек­са със сво­и­те из­пъл­не­ния на хи­то­ве от цял свят. След­ва­щи­ят филм от ки­ноп­рог­ра­ма­та е на 19 юли. То­га­ва на тре­ва­та ще бъ­де пред­с­та­вен "Ис­то­рия на лю­бов­та" - вдъх­но­вя­ващ раз­каз за ед­на влю­бе­на двой­ка, ко­я­то Вто­ра­та све­тов­на вой­на се опит­ва да раз­де­ли. Ро­ман­тич­на­та дра­ма е де­ло на ру­мън­с­кия ре­жисьор Ра­ду Ми­хай­ле­а­ну и е вдъх­но­ве­на от ро­ма­на на Ни­кол Кра­ус.

"Фес­ти­вал на хля­ба" е след­ва­що­то съ­би­тие от кул­тур­ния ка­лен­дар на Ал­бе­на, ко­е­то ще се про­ве­де на 20 юли. Той ще да­де въз­мож­ност на гос­ти­те да опи­тат раз­лич­ни ви­до­ве хляб, про­из­ве­де­ни спе­ци­ал­но за тях в жит­ни­ца­та на Бъл­га­рия - Злат­на Доб­ру­джа. По вре­ме на фес­ти­ва­ла на сце­на­та ще бъ­дат ан­сам­бъл "Чи­на­ри", ко­и­то да при­да­дат ти­пич­но бъл­гар­с­ка­та ат­мос­фе­ра на ця­ло­то съ­би­тие.

След­ва­щи­ят филм в "Ки­но на тре­ва­та" е на 26 юли и е под заг­ла­ви­е­то "Кух­ня: Пос­лед­на­та бит­ка" на рус­кия ре­жисьор Ан­тон Фе­до­тов. Щу­ри­ят рус­ки се­ри­ал ми­на­ва в пъл­но­мет­раж­на фор­ма.

Из­п­ра­ща­ме шеф Вик­тор Ба­ри­нов за све­тов­но­то пър­вен­с­т­во в Со­чи

къ­де­то тряб­ва да до­ка­же, че от­бо­рът му е най-сил­ни­ят в све­та. Пе­че­лив­ша­та ре­цеп­та включ­ва още пи­кан­т­ни тай­ни от ми­на­ло­то и слад­ко-гор­чи­ви май­та­пи, ко­и­то и в пор­ция от 110 ми­ну­ти не ид­ват в по­ве­че. На след­ва­щия ден на от­к­ри­та­та сце­на ще из­г­рее при­я­те­лят на Ал­бе­на, кой­то вся­ка го­ди­на по­да­ря­ва на гос­ти­те не­заб­ра­ви­ми из­жи­вя­ва­ния, Ве­се­лин Ма­ри­нов. За своя кон­церт той е под­гот­вил мно­го из­не­на­ди и лю­би­ми хи­то­ве на ня­кол­ко ези­ка. Сед­ми­ца по-къс­но е вре­ме за ки­но - на 2 ав­густ на тре­ва­та ще бъ­де пред­с­та­вен фил­мът на нем­с­кия ре­жисьор Ан­д­ре­ас Дре­зен "Ле­ген­да­та за Тим Та­лер или мом­че­то, ко­е­то про­да­де сме­ха си". На 3 ав­густ сце­на­та зав­ла­дя­ват Еде­ли­на Къ­не­ва, Ор­лин Пав­лов и Бур­гас­ка­та опе­ра с "Не си оти­вай ля­то". В то­зи кон­церт-спек­та­къл ще се нас­ла­дим на веч­но све­жи­те лет­ни му­зи­кал­ни те­ми на Франк Си­нат­ра, Гер­шу­ин, Чай­ков­с­ки, Ви­вал­ди... до­ри и Мън­го Дже­ри! Ще чу­е­те "Ле­тен вя­тър" на Си­нат­ра, сю­и­та­та "Синьо ля­то", се­лек­ция от лет­ни бъл­гар­с­ки хи­то­ве, лю­би­ми­те пар­тии на Пор­ги и Бес, оби­ча­ни­те мо­мен­ти от на­е­лек­т­ри­зи­ра­щия мю­зи­къл "Бри­лян­тин"... и веч­ния хит "Summer time".

На 9 ав­густ "на тре­ва­та" е ред на ед­на френ­с­ка про­дук­ция - "Ма­рия и Ка­лас". До­ку­мен­тал­ни­ят филм на ре­жисьо­ра Том Волф ни да­ва въз­мож­ност да опоз­на­ем от­б­ли­зо впе­чат­ля­ва­ща­та опер­на при­ма Ма­рия Ка­лас, ко­я­то е до Ме­ри­лин Мон­ро, Ален Де­лон и Уин­с­тън Чър­чил. На 10 ав­густ е ред на ед­но ис­тин­с­ко ку­ли­нар­но със­те­за­ние на по­ля­на­та.

Но­жо­ве ще на­то­чат

всич­ки глав­ни гот­ва­чи на Ал­бе­на, ко­и­то ще се над­п­ре­вар­ват за тит­ла­та Grill Master Chef. По вре­ме на тях­на­та над­п­ре­ва­ра от сце­на­та ще зву­чи кън­т­ри му­зи­ка, ко­я­то да спо­мог­не за доб­ро­то нас­т­ро­е­ние през ця­ла­та ве­чер. "Про­ек­тът Фло­ри­да" е по­ред­но­то фил­мо­во заг­ла­вие от по­ре­ди­ца­та "Ки­но на тре­ва­та". Фил­мът ще бъ­де про­жек­ти­ран на 16 ав­густ. Ис­то­ри­я­та, пред­с­та­ве­на от ре­жисьо­ра Сийн Бей­кър, раз­каз­ва за 6-го­диш­на­та буй­на, па­ла­ва и жа­ду­ва­ща за прик­лю­че­ния Му­у­ни, ко­я­то жи­вее за­ед­но със сво­я­та мла­да, са­мот­на, без­ра­бот­на и та­ту­и­ра­на от гла­ва до пе­ти май­ка Хей­ли в мо­тел "Ма­ги­чес­ки­ят за­мък".

На 17 ав­густ е вре­ме за пъ­ту­ва­не "На­зад във вре­ме­то" със звез­ди­те от "Гла­сът на Бъл­га­рия" Ра­ли­ца Гру­де­ва и Не­ли Сто­я­но­ва и тех­ни съ­що тол­ко­ва та­лан­т­ли­ви при­я­те­ли. Мла­ди­те му­зи­кан­ти ще ни за­ве­дат на пъ­те­шес­т­вие от 70-те го­ди­ни на ми­на­лия век до на­ши дни.

След­ва­щи­ят филм от про­жек­ци­и­те "на тре­ва­та" е "Чу­до" от ре­жисьо­ра Сти­вън Чбос­ки. Той ще за­рад­ва зри­те­ли­те в Ал­бе­на на 23 ав­густ. Съз­да­ден по бес­т­се­лъ­ра на New York Times, той раз­каз­ва зна­ме­ни­та­та ис­то­рия на Огъст Пул­ман - мом­че с ли­це­ви де­фор­ма­ции, ко­е­то се опит­ва да се впи­ше в учи­ли­ще. Са­мо че не мо­жеш да се впи­шеш, ко­га­то си съз­да­ден да из­пък­неш!

30 ав­густ е пос­лед­ни­ят ден за то­зи се­зон от "Ки­но на тре­ва­та". Пос­лед­но­то заг­ла­вие, вклю­че­но във фес­ти­ва­ла, е "Ан­на Ка­ре­ни­на. Съд­ба­та на Врон­с­ки" на ре­жисьо­ра Ка­рен Шах­на­за­ров. Рус­ки­ят хит от 2017 раз­каз­ва за лю­бов­та и из­бо­ра. Все­ки след­ва своя соб­с­т­вен път. Страст­та или дъл­гът имат пре­дим­с­т­во? Кое да из­бе­рем? И кой мо­же да бъ­де съ­дия? То­ва са веч­ни­те въп­ро­си, пред ко­и­то жи­во­тът ни из­п­ра­вя. Ан­на Ка­ре­ни­на е нап­ра­ви­ла своя из­бор. В на­ча­ло­то на сеп­тем­в­ри тра­ди­ци­он­но в Ал­бе­на ще се про­ве­де и

фес­ти­ва­лът "На мег­да­на" - фол­к­лор­на ма­гия

ко­я­то ще рад­ва гос­ти­те на ва­кан­ци­он­но­то се­ли­ще от 1 до 6 сеп­тем­в­ри. Бо­га­ти­ят кул­ту­рен ка­лен­дар на Ал­бе­на се до­пъл­ва от плаж­ни пар­ти­та, те­ма­тич­ни ве­че­ри с жи­ва му­зи­ка в рес­то­ран­ти­те и бу­кет от не­заб­ра­ви­ми лет­ни емо­ции, ко­и­то те­пър­ва пред­с­то­ят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай