Километрични опашки за влизане в София

4 километра колона на Владая

Километрични опашки за влизане в София | StandartNews.com

Километрични опашки за влизане в София. Колоната от коли при Владая стигна 4 км към 7 ч. сутринта, съобщи бТВ. Над 20 полицаи контролираха трафика и проверяваха декларациите на пътуващите. Както е известно, Националният оперативен щаб забрани преди Великден влизането и излизането от София. За работещите бяха оставени два времеви коридора от 6 до 8 сутринта за влизане в столицата и от 18 до 20 ч. – за излизане.

Още от 6 ч. сутринта шофьорите чакаха пред самото КПП. В сравнение с КПП-тата на магистралите „Хемус“ и „Тракия“, този пункт е много по-натоварен. За излизане от София също има опашка от около 50 автомобила.

От полицията са категорични, че пропускателният режим ще бъде строг и в София ще бъдат допускани само хора с основателна причина. Декларациите за излизане от града ще бъдат сравнявани с тези на прибиращите се.

Вчера стана ясно, че преди заповедта за ограничаване на движението в София, столицата са напуснали 60 000-70 000 коли, а след това още 16 000-17 000, като повечето се очаква да се върнат в близките часове. През вчерашният ден трафикът не беше натоварен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай