Колони и мелета по магистралите

Тапи се образуваха в последния почивен ден

Колони и мелета по магистралите | StandartNews.com

Километрични колони от автомобили са се образували по всички магистрали в държавата в последния почивен ден от ваканцията за повечето българи. Автобус се удари в ТИР на „Хемус”, жена изхвърча от кола на „Тракия.

 

Бус с пътници се е ударил в спрял в аварийната лента ТИР на магистрала „Хемус“ посока Варна, съобщиха от МВР. По първоначална информация четирима души са пострадали.

Инцидентът е станал в 15,50 на около 20-тина километра след София, посока Варна, в района срещу паркинга при Жерково.

Според първоначалната информация, автобус с пътници, пътувал по линията София - Монтана - Лом се е ударил в спрял в аварийната лента ТИР. Към мястото на произшествието незабавно са насочени екипи на "Спешна помощ" и пожарен автомобил. При инцидента най-сериозно е пострадал водачът на автобуса, който с помощта на пожарникарите е освободен и ще бъде откаран към болница с травма на крака. Пострадалите мъж и две жени са прегледани на място. Движението в участъка не е затруднено и няма да бъде спирано. Пътни полицаи са на мястото на катастрофата, регулират движението и оказват съдействие.

 

Около 10 минути по-рано пътен инцидент е станал на пътя Казанлък-Бургас, малко преди Николаево, където според първоначалните данни, при катастрофа на лек автомобил е загинало 12-годишно момче, съобщи МВР. На мястото се извършва оглед. Пътни полицаи регулират движението. Трафикът от камиони над 12 тона е отклонен през Дъбово, Паничерево и Гурково.

 

Катастрофа блокира и магистрала „Тракия” в посока Бургас в неделния следобед, съобщиха от полицията в Пловдив. По първоначални данни след 14.30 ч. лека кола „Пежо” се блъснала в мантинела и от удара 86-годишна пътничка изпаднала на пътното платно. Тя била откарана в болница. Колата управлявал 58-годишен мъж, чиято алкохолна проба е отрицателна.

До получаване на резултатите от медицинските прегледи и приключване на огледа движението в участъка е било спряно. Полицейски екипи са насочвали автомобилите по обходен път през близката бензиностанция. Пътното произшествие блокира аутобана в отсечката около 154-ти километър за около час и половина, след което движението бе възстановено.

 

Тапата по пътищата е жестока навсякъде. На връщане от Гърция колоните започват на второкласния път Гоце Делчев – Симитли. Движението от прохода "Предел" до пътен възел "Симитли" е затруднено, колите пъплят, а причината е, че там се събира целия трафик на идващите от ГКПП "Кулата - Промахон", от ГКПП "Илинден" и Банско. Полицейското присъствие в област Благоевград е засилено. Натоварено към този час е и движението по цялата автомагистрала "Струма" и главен път Е-79, колони има навсякъде.

 

Километрично е задръстването и на АМ "Хемус" в посока София. Причините за затрудняването на движението са ремонти на виадуктите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай