Хартиеното билетче отива в историята?

Искат увеличение с 40 стотинки на билетчето

Хартиеното билетче отива в историята? | StandartNews.com

Постепенно хартиеният билет в София ще отпадне. Той ще остане да се продава само в редки случаи. С новите е-билети ще може да се комбинира пътуване с автобус, трамвай, тролейбус и метро. По-краткосрочният билет ще струва колкото и сегашния хартиен талон – 1,60 лв., и ще е с валидност 30 минути, съобщава Кмета.бг.

ГЕРБ най-вероятно няма да подкрепи по-високата  цена на билет в метрото, ако е купен от каса. Идеята е цената му да се увеличи с 40 стотинки и да стане 2 лв. Кметът на София Йорданка Фандъкова е категорична, че няма да подкрепи такава промяна.

Като цяло най-изгодната карта остава годишната карта за градския траспорт, преди време общинските съветници приеха да може да се плаща на траншове, като цената й е 365 лв.

Запазва се цената на дневната карта, както и на дневната карта с агрегация (три и повече плащания с банкова карта или смартфон в градския транспорт в рамките на един ден) – 4 лв. Предвижда се въвеждането и на 24-часова карта, която ще струва 6 лв. От досега съществуващите карти се предвижда премахването на месечната за една линия от наземния транспорт, която струва 28 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай