"Капачки за бъдеще" в 16 града

За по-малко от час в началото на кампанията във Велико Търново граждани и организации донесоха над 3 тона пластмасови капачки

"Капачки за бъдеще" в 16 града | StandartNews.com

Велико Търново е един от 16-те града в страната, където днес се провежда кампанията „Капачки за бъдеще“. За трета година се провежда националната кампания и са събрани над 260 тона пластмасови капачки, заяви организаторът на „Капачки за бъдеще“ Мартина Йорданова.

„До момента кампанията е дарила 22 кувьоза в общински болници и медицинска апаратура за детски и родилни отделения в други 10 общински болници. Кампанията продължава. Покриваме всякакви нужди на тези отделения, за да функционират адекватно“.

За по-малко от час в началото на кампанията във Велико Търново граждани и организации донесоха над 3 тона пластмасови капачки:

„Ние сме се включили много отдавна в кампанията, за да се съберат парички, където е нужно да бъдат използвани“.

„Винаги е добре да се помогне с каквото може, за да съберем възможно повече капачки, за да се купят нови кувьози“.

„Днес е денят на капачките и се събират много капачки, за да ги рециклират и отиват за бебетата“.

По данни на организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“, за закупуването на един кувьоз са нужни поне 16 тона пластмасови капачки.

Хасково също се включи в националната кампания. Средствата от събраните четири тона капачки са предназначени за медицинска апаратура в помощ на детски и родилни отделения.

Организаторът Таня Челебиева: "Тази акция е полезна поради простата причина, че това е една гениална идея, която показва кръговрата на живота. От една пластмасова капачка, а не само една, а с количество ще се получи първо ново изделие и второ, паричките, с които се изкупуват тези капачки, ще отидат в помощ на хасковската болница."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай