Камен бряг и Тутракан си мерят звездите за Джулая

Джо Лин Търнър забива край морето, а Джон Лоутън пее на дунавския бряг

Камен бряг и Тутракан си мерят звездите за Джулая | StandartNews.com

Камен бряг и Тутракан ще си мерят рок звездите, които ще забият на двете места за Джулай морнинг. Край морето специален гост в първото юлско утро ще бъде Джо Лин Търнър. Легендарният вокал на Rainbow и на Deep Purple ще се качи на сцената край местността Огънчето заедно със Звезди Керемидчиев и група „Ахат“. Те ще бъдат подгрявани от млади български рок групи, сред които добричката „Creep”.

Дълго време, докато кмет на Каварна беше Цонко Цонев-Кметъла, дошлите за изгрева на Джулая пееха заедно с друга рок легенда - Джон Лоутън, вокалист на „Юрая Хийп”. Към Камен бряг пък се стичаха хиляди българи от цялата страна. Сега обаче Лоутън ще изпълни хита „Джулай морнинт” край Дунав. На брега до Тутракан с него ще забие и групата Б.Т.Р. Там ще бъдат и всички приятели на Цонко, който е в нескрита война с новата кметица на Каварна Нина Ставрева.

Купон на плажа за Джулая ще има и в Бургас, където концертът на рок банди на сцената до Моста ще започне още в 18 ч. тази вечер. Публиката ще чуе хитовете на групата „Jeremy?”, но изнедата ще бъдат актьорът Филип Аврамов и блусарската му банда "Джинджифил" като тази година към тях ще се присъедини и Калин Вельов.

Купонджиите на Джулая ще бъдат първите, които ще чуят на живо премиера на част от парчетата в предстоящия трети албум на бургаската група "Силует". Още една банда със силно женско присъствие ще излезе на сцената за първи път - това е група "Sevi", която залага на хеви-рока. В малките часове на 1 юли пък ще забият „Saint Electrics” „Rewind” и „Феникс”.

Община Бургас се е погрижила да достави на място дърва за огрев за всеки меломан, който желае да направи престоя си на плажа максимално приятен.

За четвърта година феновете на рока от Кърджали ще си дадат среща за Джулая при едноименния язовир.Шоуто се провежда пред кораба-ресторант „Емона“, а в него ще участват кърджалийската група Olden Beat, пловдивските The Fourtones, Rock’N’Roll Train, The Doctors и гостите от рок група IМЕX от Измир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай