Какво се случва с цената на хляба

Данни на НСИ показват, че пшеницата е поевтиняла с близо 35%

Какво се случва с цената на хляба | StandartNews.com

Какво се случва с цената на хляба? Пшеницата е поевтиняла с близо 35% за година, но цената на хляба не пада, показват данни на НСИ. През четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо същия период на предходната година цената на пшеницата е намаляла с 34,8%. Същевременно цените на хляба и зърнените храни през януари не само, че не са по-ниски спрямо миналата година, а дори са нараснали с 0,4%.

За разлика от пшеницата, където поевтиняването не води до сваляне на цените на крайния продукт в магазините, при слънчогледа ситуацията е различна. През четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо същия период на предходната година цените на слънчогледа са с 32,1% по-ниски.

Това доведе до сваляне на цените на олиото в магазините и вече има промоции на олио с цена под 2 лв. за литър. Конкуренцията на пазара на олио води до понижаване на цените, но при хляба ситуацията не е такава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи