Какво е да си минен спасител

"Асарел-Медет" участва в "Базар на професиите"

Какво е да си минен спасител | StandartNews.com
  • "Асарел-Медет" участва в "Базар на професиите"

За поредна година "Асарел-Медет" АД се включи в "Базар на професиите", който се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Тази година събитието се проведе изцяло онлайн, като в него участваха 15 големи компании, приели предизвикателството да представят увлекателно ключови за тях и бъдещето професии.

Екипът на "Асарел-Медет" разказа какво е да си минен спасител и защо това са хора с големи сърца. Във видео представянето на професията участваха инж. Красимир Кръстев и колегите му от аварийно-спасителна служба "Асарел" Атанас Кунтов и Нато Пашов. Пожарният автомобил трябва да напусне гаража за 90 секунди, а спасителите имат задачата да помогнат бързо, ако има пострадали хора, разказаха огнеборците.

По покана на компанията Никола Георгиев от българското дигитално студио за интерактивно съдържание КVABA Interactive разказа как се създава една толкова популярна видео игра като Space Patrol. Тя е първата мобилна игра за развиване на меките умения на учениците, създадена изцяло в България, с подкрепата на фондация "Лъчезар Цоцорков".

"Базар на професиите" затвърди позициите си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и специалисти. Деца и младежи от цялата страна се запознаха с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Събитието ежегодно дава възможност на компаниите и професионалистите да представят най-интересните аспекти от своята дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай