Как сиракът Илия два пъти намери и върна пари

Най-голямата му мечта е да намери майка си и да я попита защо го е оставила

Как сиракът Илия два пъти намери и върна пари | StandartNews.com

Два пъти сиракът Илия Савов от Смолян връща огромни суми пари. Живея бедно, и сега нямам – нямам работа, нямам пари, но никога не бих си и помислил да задържа сумите, които намерих, каза Илия пред бТВ. Той е израсъл без родители в социален дом. Вече е на 32, но работи от ученик. Винаги е живял в бедност. Два пъти намира големи суми пари - и ги връща на собствениците им.

Първият път намира 1000 лева пред магазин в портмоне. Влязох в магазина и попитах продавачката дали някой не си е търсил портмонето, разказа Илия. По личната карта в портфейла разбира, че жената живее наблизо и отива на адреса. Оказва се, че тя е 80-годишната жена, а парите са спестяванията й, с които трябвало да отиде при децата си в чужбина.

Втората сума е доста по-голяма – близо 10 хиляди лева, 3000 от които в евро. До тях в портмонето са и дебитни карти с пин кодовете. Отново успява да намери собствениците им чрез помощта на медиите.

Хора ми казваха, че ако те са ги намерили, щели да отидат да ги изхарчат, а аз съм щял да живея 2 години с тях, но аз никога не бих го направил, сподели Илия. Когато навършил 18 години искали да го прехвърлят от дома за деца в старчески дом, защото нямало къде да отиде. Но тогава кметът на Смолян Николай Мелемов му подал ръка, осигурил му общинско жилище. Паротел в Пампорово, но заради коронакризата в момента все още е без работа. Живее зле, но винаги в живота го е водила честността.

Хора, моля ви, не дръжте пин кодовете с дебитните си карти, призова Илия. Най-голямата му мечта е да види майка си. Искам да я попитам: защо остави толкова хубаво момче, сподели Илия. Опитал се да я намери, но неуспешно. Разбрал само, че живее някъде в пловдивско – около Лъки.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай