Как да защитим дома си от кражби по празниците

Съветите на полицията

Как да защитим дома си от кражби по празниците | StandartNews.com

Мнозина тръгват на път извън града, за да посрещнат новата година, връщат се по родните места или отиват на почивка. Често в това време се мобилизират и крадците. 

Според Милен Гайдарджиев от "Криминална полиция" в МВР-Бургас напускането на дома за празниците не бива да се оповестява пред широк кръг от хора.

"Да проверяват и заключват входните и балконските врати, както и прозорците на по-ниските етажи. Добре е в блоковете да има контролиран достъп и видеонаблюдение. Съседите могат да наглеждат имота ни и ако видят съмнителни лица, да изискат информация от тях. Осветлението може да остане включено в някои стаи", препоръча той.

По думите му след набелязване на обект за проникване, крадците го проучват. "Обирите се извършват и през деня, и през нощта. Домовите кражби основно са с подправен ключ, а не с взлом. "Препоръчвам да не качвате снимки и да не се тагвате от далечни дестинации, за да не се буди подозрение, че ви няма у дома. През коледните празници нямахме взломни кражби", посочи още Гайдарджиев.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай