Извънредно! Евакуират родни села

В Свиленградско

Извънредно! Евакуират родни села | StandartNews.com

Жителите на две свиленградски села - Варник и Маточина, които са на българо-турската граница, ще бъдат евакуирани заради възникнал пожар. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Хасково, предаде БТА.

В извеждането на населението на безопасно място ще бъдат ангажирани полицейски служители, уточниха от държавната управа. Общо три пожара бушуват в Хасковска област днес следобед.

Единият е на голяма площ - в землищата на тополовградските села Присадец и Филипово. Там са ангажирани осем екипа огнеборци, казаха още от администрацията. Помагат още гасачески групи от Горското стопанство и община Тополовград. Там теренът е силно пресечен и затруднява работата на пожарните екипи. Друг пожар е възникнал и край село Радовец, община Тополовград.

Често причината за пожарите в област Хасково са от проявена небрежност от преминаващи мигранти, безотговорно отношение от страна на земеделските стопани, както и пустеещи райони, които са неподдържани, сочи анализ на "Югоизточно държавно предприятие" (ЮИДП) - Сливен, който бе публикуван на сайта на институцията преди дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай