Извънредно от МВР! Засяга всички шофьори

Какво става

Извънредно от МВР! Засяга всички шофьори | StandartNews.com

"Гранична полиция" не задържа документи на граждани за неплатени глоби от пътни нарушения. Това уточняват от Министерството на вътрешните работи.

От ведомството поясняват, че след като са установени изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани.

Целта е по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата.

От МВР категорично опровергават твърдения в медиите, че личните документи на граждани са били задържани от "Гранична полиция", докато не заплатят глобите си от пътни нарушения.

Напомня се, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт.

От вътрешното министерство отбелязват, че опашки са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага.

Допълва се, че за да се облекчи пътният трафик по ГКПП, през почивните дни не се изпълнява заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай