Изпратиха с аплодисменти тенора Камен Чанев

Погребаха световноизвестния певец-тенорът Камен Чанев.

Изпратиха с аплодисменти тенора Камен Чанев | StandartNews.com

Погребаха световноизвестния певец-тенорът Камен Чанев. Ковчегът с тленните му останки бе положен до гроба на първия официално избран през далечната 1878 година кмет на Стара Загора хаджи Господин Славов в двора на митрополитския храм „Свети Димитър Солунски чудотворец“.

На церемонията присъстваха най-близките на родения в Сливен през 1964 година изпълнител на десетки арии от сцените на най-големите оперни театри по света и част от колегите му от старозагорската трупа, където прекара последните 4 години от живота си.

Минути преди началото на траурната църковна служба прозвучаха аплодисменти. Букет от бели хризантеми положи сценичната партньорка и негова спътница в живота, сопраното Таня Иванова.

Съболезнованията приемаше братът Росен Чанев, венци и букет изпратиха министерството на културата, кметът на родния му град Сливен, драматичния театър, оперните трупи от Варна и Русе.

Камен Чанев почина на 26 ноември след като не успя да се пребори с коронавирусната инфекция въпреки усилията на лекарите от старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

.Предполага се, че е хванал вируса докато се е подготвял за последната си роля на Отело в едноименната опера, в която като Дездемона му партнираше сопраното Таня Иванова.Заедно с него в болницата бе и басът Александър Марулев, който беше в ролята на Лодовико, споделиха техни колеги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай