Изненади от Албена. Богата спортна, фестивална и конгресна програма

С пълен календар от спортни събития започва месец септември във ваканционното селище

Изненади от Албена. Богата спортна, фестивална и конгресна програма | StandartNews.com

С пълен календар от спортни събития започва месец септември във ваканционно селище “Албена”, обявено през 2019 година за първия Европейски курорт на спорта.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма изненада от Албена. 15% намаление

На 2.09 стартира Балканското първенство по тенис на маса, следвано от 19-тото издание на Спартакиадата на енергетиците в България. В средата на месеца ще се проведе Държавното военно първенство, както и две надпревари за служители на Министерството на вътрешните работи - по тенис на маса и тенис на корт. Следват няколко спартакиади - на металоработниците в България и на нотариусите. Месецът ще завърши с две международни прояви, сред които Балканското първенство по бокс за мъже и турнира от календара на Международната тенис федерация World Tennis Masters, както и с Държавното отборно първенство по бридж. 

Ключово място в събитийния календар за месеца има 32-я годишен конгрес на Европейската група по детско затлъстяване в периода 7-10 септември. От 10.09 до 15.09 държавният Институт по публична администрация ще проведе традиционната лятна академия за млади лидери с потенциал за професионално развитие в публичната администрация.

Среща в Албена ще си дадат и учени от няколко континента, участващи в Шестата международна научна конференция на Hermann Minkowskii Institute for Foundational Studies. Фестивалът "Морска фолклорна ваканция" ще събере почитателите на традиционните български музика и танци в периода 15-17.09. Предвидени са няколко симпозиума на национални съсловни организации, тиймбилдинги и търговски срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай