Изненадаха Милен Велчев с интригите на Божков

Велчев се възмути, че не е знаел, че тази тема ще бъде повдигната

Изненадаха Милен Велчев с интригите на Божков | StandartNews.com

Водещият на сутрешния блок на бТВ Антон Хекимян изненада бившия министър на финансите, като го накара да коментира „разкритията“ на Васил Божков, който пусна смешни СМС-и, които били кореспонденция между него и сегашния финансов министър Владислав Горанов (Vladi Goranov според контакта в указателя на Божков).

Още преди да даде мнение обаче, Велчев се възмути, че не е знаел, че тази тема ще бъде повдигната, тъй като е приел участие в сутрешния блок още в понеделник.

Той каза, че би се въздържал да коментира подобни разкрития, „които биха могли да бъдат автентични, но може и да не са.“

Не съм имал подобни комуникации с Васил Божков в битността ми на финансов министър, но не бих хвърлял камъни в чуждата градина, защото не знам дали и другите колеги са имали, каза още Велчев.

Ексфенансовият министър поясни, че размяната на реплики между голям бизнесмен и министър на финансите не е порочна. По-порочно би било да няма такава комуникация между правителството и финансовия министър и хората у нас, които дърпат икономиката напред, обясни Велчев.

Предоставяйки мнението си за кризата с коронавируса, Велчев каза, че според него излизането от трудното положение ще започне, когато има яснота за здравната криза. Ако кризата се проточи, диференцирането на мярката 60:40 трябва да бъде по браншове, смята Велчев, тъй като не е оправдано всички да ползват такова голямо облекчение, особено ако тя бъде променена на 80 на 20.  Милен Велчев каза, че мярката трябва да е по-щедра спрямо най-пострадалите браншове.

Велчев се обяви против решението за намаляване на ДДС до 9% за ресторантьорството, „то е доста вредно за икономиката и данъчната система, не заради това, че някаква част от бизнеса ще плащат по-ниски данъци, а защото ще спомогне за сериозни злоупотреби и загуба на данъци в още по-големи размери. А от друга страна ще отвори кутията на Пандора и ще направи невъзможно отказването на подобни данъчни привилегии за много други браншове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай