Изненада с шофьора на крана, блокирал пътя за морето. Виден бизнесмен!

Ето обяснението му за страшната драма

Изненада с шофьора на крана, блокирал пътя за морето. Виден бизнесмен! | StandartNews.com

Голяма изненада с шофьора на крана, предизвикал голямото задръстване на главния път Бургас-Созопол. Флагман.бг успя да го заснеме.

ВИЖ ОЩЕ: Такова чудо не е било! Кран затвори пътя за морето, адски опашки ФОТО

Това е Борис Червенков, бивш съдружник във фирмата за производство на електрически мотори "Вромос", има интереси в няколко различни бизнеса. В момента реализира много интересен проект - съоръжение за водни ски край Ченгене скеле. Заради това му е трябвал и камиона, на чиято планформа е качен кран, който той сам управлявал в последните седмици.

Първоначално той се представил пред „Флагман”  като доброволец, който едва ли не е попаднал случайно на мястото и се опитва да помогне.

Близо 2 часа той остана неотлъчно до „забърсаната” рамка, даваше идеи и решения как да се разреши проблема. В това време хиляди шофьори ядосани стояха в тапата и бяха готови да обезглавят водача на крана, предизвикал задръстването.

Малко преди 17 часа обаче се наложи да се разкрие, тъй като на мястото дойдоха служители на Автомобилната администрация (ДАИ) и поискаха документите му за крана.

От обясненията му пред инспекторите, които Флагман.бг предаде на живо, стана ясно, че взел крана от свой приятел, за да свърши „някаква работа на Ченгене Скеле”. Не познавал добре машината.

Според обяснението му, хидравликата на стрелата изтървала, тя сама се повдигнала нагоре и се ударила в рамката. Самият той твърди, че много се изплашил и че се радва, че явно има щастлива звезда, която го закриля, защото ако металното съоръжение бе паднало върху някой автомобил, щеше да има жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай