Изненада! Продадоха най-милото на Божков

Историческа сграда в София смени собственика си

Изненада! Продадоха най-милото на Божков | StandartNews.com

Голяма изненада - продадоха най-милото на Васил Божков, който все още е в Дубай.

Телефонната палата в София вече има нов собственик. Това е Георги Папазки, собственик на компанията "ГПП Мениджмънт" ЕООД. Така историческата сграда става част от активите на силния човек в бетинг оператора Winbet. Георги Папазки е брат на Валтер Папазки.

Сградата на ул. "Гурко" в столицата бе любимият имот на Божков. В него той искаше да прави частен музей за богатата си колекция с артефакти от културно-историческото наследство на България.

Сградата е закупена от "ГПП Мениджмънт" ЕООД за сума в размер на 22 милиона лева. Покупката се извърши след заличаването на четири възбрани наложени от държавата, с одобрението и под надзора на компетентния български съд в открито производство по несъстоятелност и ликвидация на предишния собственик и съобразно указанията на синдика, съобщават от "ГПП Мениджмънт" ЕООД, предаде offnews.bg.

От фирмата уточняват, че плановете на инвеститора предвиждат да се укрепи конструкцията, тъй като в момента тя не отговаря на съвременните земетръсни норми. Освен това от години сградата е била оставена без поддръжка и по тази причина се превръща в опасна за живота и здравето на българските граждани, твърдят от компанията.

Според съобщението намеренията на новия собственик са сградата да се превърне в многофункционална, като същевременно се запази историческото й излъчване.

Наред с това сградата ще обогати културния облик на централната част на столицата. Инвеститорът държи изключително много на ландшафта и при изграждането на сградата ще го обогати в максимална степен. Сигурни сме, че след въвеждането на новия проект в експлоатация жителите и гостите на град София ще се радват на автентична европейска сграда, която да посещават с удоволствие, заявяват още от "ГПП Мениджмънт" ЕООД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай