Избраха кмет на Красно село от Атака

Румен Атанасов Русев е зам.-председател на Столичния общински съвет

Избраха кмет на Красно село от Атака | StandartNews.com

39 гласа "за" и един "против" бяха подадени в Столичния общински съвет при избора за кмет на столичния район "Красно село" на архитект Румен Русев. Шестима от съветниците се въздържаха, предаде БНР.

Румен Атанасов Русев (р.1970) е зам.-председател на Столичния общински съвет. От 2021 г. е общински съветник от листата на ПП "Атака". Има завършено висше образование в специалност "Инженер по пътно строителство" и специалност "Архитектура". Има опит като заместник-кмет на Столичната община - Район "Младост" от 15.03.2017 г. до 04.06.2018 г. Участва в комисиите по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, както и по опазване на околната среда, земеделие и гори.

Русев, който бе предложен от Карлос Контрера и Борислав Иванов, ще довърши мандата на Росина Станиславова, която бе отстранена от съда заради конфликт на интереси. От 04.06.2018 до 12.11.2019 г. той довърши и мандата на Десислава Иванчева като кмет на район "Младост".

"Мисля, че предният път, когато се наложи да изпадне район "Младост" в подобна ситуация, след това се справих. Тук чух няколко намека -  сега ще се разписват здраво разрешителни за строеж. Ами да, когато са законосъобразни, ще се разписват. Аз не знам защо трябва да се нарушава законът. Това е непочтено към хората, които искат да работят, да строят и да развиват държавата ни и в случая - град София. Ще спазвам всички закони, така както трябва да изпълнява избраният кмет на район, така че надявам се да не разочаровам хората, които гласуваха за мен", каза арх. Русев.

Преди това общинските съветници отхвърлиха други три кандидатури за кмет на район "Красно село". Едната от тях бе на учителката по физическо Светла Ваташка, назначена днес със заповед на и.д. кмета Николай Веселинов, предложен от отстранената бивша кметица Росина Станиславова. Другите две бяха на Веселинов и Веселин Кирев, сегашни зам.-кметове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай