Иво Сиромахов взриви мрежата, кого взе на мушка

По случай Хелоуин

Иво Сиромахов взриви мрежата, кого взе на мушка | StandartNews.com

Сценаристът Иво Сиромахов взриви мрежата с ироничния си коментар към всички псевдопатриоти, които скачат остро на това децата да се маскират на Хелоуин, пише "Актуално". След поредицата "Майкини са на Ню Йорк, моля ти се" и "Взех си фалшивия болничен, запалих кията и сега съм у майкини и варим лютеница", писателят поднася нова доза сарказъм с поста си "В селото на майкини не признават хелоуин-мелоуин и разни такива американски измишльотини". 

Ето и пълния текст на Иво Сиромахов:

В селото на майкини не признават хелоуин-мелоуин и разни такива американски измишльотини. Днес там празнуват стародавния български празник Малка Договедица.

Жените стават по изгрев слънце и умиват лицата си с газ, мас и оцет. После събират от къщата всички тигани, гевгири и джезвета и си правят от тях огърлици. Най-младата невеста оплита от зелен сезал чорап за свекървата и го накисва в домашна нафта.

Момите вплитат в косите си арматурна мрежа и я фиксират с полиуретанова пяна. Когато пяната стегне, се отива до черквата и се изнася иконата на Свети Гъдул Балахурлийски. С иконата се обикаля три пъти касата на изипей. После се внася отново в черквата и се целува.

Преди залез се пие една чаена чаша топъл антифриз и се изрязват ноктите на петела.

След залез се палят стари автомобилни гуми, счупени пластмасови легени и пробити бидони и се гадае по дима. Ако отива нагоре – годината ще е гадна. Ако върви настрани – годината ще е още по-гадна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Dumser
преди 5 месеца

Съвременният Алеко точно рисува картината на сегашното в БГ. За мен е ненадминат.

Откажи