Ивайла Бакалова проговори за Нотариуса. Истината за 100 000 евро

Разказа как е била притискана

Ивайла Бакалова проговори за Нотариуса. Истината за 100 000 евро | StandartNews.com

Убитият Мартин Божанов-Нотариуса е искал „не по-малко от 100 000 евро“ от „Мис България 2001“ Ивайла Бакалова, за да пуснат нейния приятел - Веселин Денков, известен като Весо Брадата, от ареста. За това разказа самата тя в ефира на bTV.

 

Той се свързал с нея през общи познати и няколко пъти е опитвал да организира среща.

„След като започна да цитира ситуация, която е станала в съдебна зала, преценихме, че е добре да се видя с този човек“, разказа Бакалова.

„Моят мъж беше в ареста без абсолютно никакви доказателства – по-скоро по политически причини, защото е видян на протестите от 2020 г. Сметнато е, че той е заплаха за тогавашното правителство. Измисли се едно скалъпено обвинение. Този човек тогава се свърза с мен, за да ми каже, че той няма да излезе от ареста, ако не се вкарат връзки. Да не гледаме дали е невинен, или виновен, защото много невинни хора стояли в арестите. Това беше неговият довод – че без такава помощ, няма да излезе“, разказа още „Мис България“.

„Това предложение за 100 000 евро дойде от адвоката, с когото тогава работеше Мартин Божанов. Това е един вид абонамент, след това могат да поискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов“, каза Ивайла Бакалова.

Тя прави и записи с разговорите си с Нотариуса. На въпрос не се ли е притеснявала, че ще пострада, Бакалова отговори: "Страхът в този момент не беше водещ. Не се притеснявах, защото се борех за някакъв вид справедливост. Когато знаеш, че си напълно невинен, имаш един единствен изход - не да платиш, а да ги изобличиш. Мишките, както ги наричам, не обичат светлината."

 

       

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай