Истинска пролет. Слънце и 20 градуса

Почивните дни започват със слънчево и топло време

Истинска пролет. Слънце и 20 градуса | StandartNews.com

Истинска пролет ни очаква този уикенд. Термометрите в някои райони ще покажат около 20 градуса.

Почивните дни започват със слънчево и топло време в събота. Сутринта по поречието на Дунав и в Източна България видимостта ще е понижена, но до ранния следобед мъглите ще се вдигнат, съобщава Нова тв.

По-късно следобед и привечер облачността от северозапад ще се увеличи, но в рамките на деня валежи не се очакват. Температурите през деня ще са пролетни – между 14 и 19 градуса. Там, където мъглата се задържи по-дълго, ще е по-хладно. В планините в събота денят ще е слънчев и топъл – подходящ за зимни спортове и туризъм. Следобед поривите на вятъра ще се усилят – по-осезаемо в масивите на Западна България. Температурите ще се колебаят между 7 градуса по високите части и 14-15 градуса в ниското.

По курортите навсякъде температурата следобед ще е над 10 градуса, до 16-17 в Банско и Добринище.

В неделя облаците ще обхванат постепенно цялата страна. Сутринта ще е мъглива, но следобед температурите ще останат високи за сезона, осезаемо по-ниски в районите с мъгла . Вятърът обаче ще се усилва в часовете следобед.

От понеделник вятърът и свъсеното време се връщат. Ще има пориви, особено силни южни пориви в планините и в Източна България. Валежи се очакват в южната половина на страната. Сряда-четвъртък се чакат дъждове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай