Истина? Торби с милиони от Велико Желев за мъж на Надето

На каква стойност е била сделката

Истина? Торби с милиони от Велико Желев за мъж на Надето | StandartNews.com

На стойност 50 млн. лв. е една от последните големи сделки на бизнесмена Велико Желев.

Това е сумата, която строителният бос е платил на Камен Михайлов – екссъпругът на Надежда Михайлова, която бе външен министър в правителството на Иван Костов. Тези пари са платени, за да сложи Желев ръка върху бившия гараж на ЦК на БКП край парка Заимов в центъра на столицата.

Към днешна дата върху огромния терен се строи лъскава жилищна сграда, 5-звездетн хотел и частна детска градина. Именно Велико Желев е инвеститор на този проект на стойност над 300 млн. лв. очакванията са, че маститият пътищар ще си избие парите само от продажбата на жилища, които се търгуват по 5 000 евро/кв. м., при това на зелено.

Срутеният вече гараж на ЦК на БКП, обхващащ огромен терен от 12 800 кв. м. площ, бе обявен за продан от държавата през 2000 г. и приватизиран от тогавашния съпруг на екслидера на СДС Надежда Михайлова – Камен Михайлов. Малко преди това той върти пицария, но отнякъде намира кредит в размер на 1 497 491 лв., с които купува апетитния държавен имот.

Според запознати, Велико Желев е броил за сделката 50 млн. лв. на Камен Михайлов през есента на 2021 г., за да откупи имота, да разруши 5-етажния гараж и да стартира строителството на жилищната сграда, детската градина и хотела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай