Искан ли е откуп за Сашко? Разкрития от прокуратурата

Разследването проверява повече от една версия

Искан ли е откуп за Сашко? Разкрития от прокуратурата | StandartNews.com

Прокуратурата отговори на най-щекотливия въпрос около изчезването на 12-годишния Александър от Перник – отвлечен ли е бил и искан ли е откуп за неговото освобождаване.

ВИЖ ОЩЕ: Сашко открит на страшно място. Първи снимки

Няма доказателства за искан откуп за Александър от Перник, каза пред Нова тв Албена Стоилова, прокурор и говорител на Окръжна прокуратура - Перник. Тя коментира факта, че той бе намерен ден след като бе обявена значителна парична награда за откриването му.

ВИЖ ОЩЕ: Сашко проговори. Нови данни за състоянието му

По думите ѝ най-напред ще бъде изготвена психиатрична експертиза.

"Ако специалистите преценят, че е възможно Сашко да дава сведения, ще потърсим възможности да получим такива от детето. Майката има намерение да се завърне, но в случай че връщането ѝ не се състои, ще потърсим способ през международното право - ще бъде разпитана от компетентен орган на държавата, в която се намира", разкри тя. 

Според нея разследването проверява повече от една версия.

"Касае се за версии, които следва да бъдат проверени, за да се установи дали Сашко е бил жертва на престъпление. Все още не изключваме отвличане. Че няма следи от насилие по него може да се каже със сигурност след съдебно-медицинска експертиза. След като бъде назначена, до две седмици ще бъде изготвено заключение", посочи Стоилова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай