Инициатива "Отворете вашите прозорци" повдига духа

Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и галерия “Андрей Николов”, за да изрази благодарност към всички ангажирани в борбата срещу коронавируса

Инициатива "Отворете вашите прозорци" повдига духа | StandartNews.com

Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и галерия “Андрей Николов” в социална инициатива под наслов „Отворете вашите прозорци!”, предаде БГНЕС. Основната цел на събитието е да отправи официален поздрав и да се изрази благодарност към всички ангажирани в борбата срещу коронавируса – целия ни медицински персонал, фармацевтите, гражданска защита, органите на реда и всички доброволци.

Катрин Димитрова от Къщата музей и галерия “Андрей Николов” сподели, че въпреки че не са успели да направят своето официално откриване през март, пламъчето в техните души не е угаснало. “И всъщност решихме да дадем нещо обратно на хората, които се борят с коварната в момента болест, която върлува, и в същото време да вдъхнем малко позитивизъм и малко борбен дух във всички българи, защото имаме нужда от това”, посочи тя.

В първото издание на първото по рода си, както казват организаторите от Къщата музей и галерия “Андрей Николов”, музикално събитие без публика, гост-изпълнители бяха 4 талантливи солистки от Квартет „Ермена“ на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Изпълниха “Хубава си моя горо“ и “Катерино моме”. Организаторите планират и следващи издания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай