Инфаркт убил пациента на пияния доктор

Медикът бил с дълъг стаж и без провинения досега

Инфаркт убил пациента на пияния доктор | StandartNews.com

Варна. Починалият пациент, посетен от пиян доктор на Спешна помощ във Варна, е издъхнал от инфаркт. Причината за смъртта е остър миокарден инфаркт, категорични са след направената аутопсия патоанатомите от „Съдебна медицина” в МБАЛ „Св.Анна”.

53-годишният д-р Любомир Ризов бе задържан онзи ден след смъртта на пациент с онкологично заболяване от кв. "Трошево". Медикът обаче няма вина за фаталния край. "При такъв инфаркт  винаги има голям риск", смята д-р Антоанета Касабова, зам.-шеф на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна. Тя е категорична, че лекар с такъв дълъг стаж и без никакви издънки досега, не е объркал инжекциите, които е поставил на болния.

Доктор Ризов е освободен след 24-часовия полицейски арест. Единственото му провинение е, че е употребил алкохол преди да застъпи на нощно дежурство, смятат колегите му. При задържането на медика на Никулден вечерта беше установено, че той е с 1,7 промила.

Няма повдигнато обвинение срещу него, защото не са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза, каза за агенция Стандарт Нюз говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Прокуратурата, която е образувала разследване за смърт, причинена от лекарска небрежност, намира, че за вина на лекаря не може да се говори, преди да са излезли назначените експертизи.

Както агенция Стандарт Нюз вече писа, медикът бе извикан с линейка на адрес, но бил видимо пиян. Лекарят поставил две инжекции на болния, който непосредствено след това починал. Роднините извикаха веднага полиция и прокуратура на мястото на инцидента. Тогава стана ясно, че освен онкологичното заболяване, пациентът наскоро е преживял инфаркт.

В централни гробища днес беше поклонението на починалия пациент - Румен Колев (55г.). Той е офицер от запаса, а след пенсиониране работил в застрахователно дружество. Има син и дъщеря, които са семейни и работят в Германия. Трябвало всички да се съберат за Коледа, но децата на Румен заради трагедията са пристигнали по-рано. "Няма да коментирам", каза опечалената съпруга в отговор на въпроса дали семейството ще съди доктора от Спешна помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай