Има ли българска следа в бомбените заплахи?

Според експерт няма връзка между заплахите от последните дни и предстоящия изборен ден

Има ли българска следа в бомбените заплахи? | StandartNews.com

Не може да се изключи българска връзка в бомбените заплахи, изпращани към образователните институции у нас. Това коментира пред Дарик радио експертът по киберсигурност Кирил Григоров.

По думите му е притеснително това, че нарастват членовете на „Телеграм” групата, за която се предполага, че стои зад атаките.

Според експерта няма връзка между заплахите от последните дни и предстоящия изборен ден, тъй като подобни имейли се изпращат и до други държави в Европа.

При вълната от бомбени заплахи през последните дни прави впечатление, че те се изпращат към различни държави в Европа – Северна Македония, Гърция, Германия, Русия, заяви Кирил Григоров. По думите му проблемът не  касае толкова киберсигурността колкото физическата такава, тъй като заплахите са към физически обекти.

Относно канала в „Телеграм” на предполагаемата организация, Кирил Григоров коментира възможността за българска връзка. По думите му заплахата към образователни институции не е нещо ново. Като повечето случаи са били безобидни, извършени от ученици.

Григоров обясни, че притеснителното при подобен тип атаки е, че могат да отключат след себе си серия от подобни действия. Той не обвърза заплахите с предстоящия изборен ден.

Кирил Григоров допълни, че настоящата ситуация трябва да насочи вниманието ни към киберсигурността и средата, в която живеем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай