Идват страшните нощи! Проф. Рачев ни изпепели с прогноза

Картата на Балканите става тъмночервена

Идват страшните нощи! Проф. Рачев ни изпепели с прогноза | StandartNews.com

Изпепеляваща прогноза направи топ климатологът проф. Георги Рачев. Жега, жега и пак жега, обяви експертът.

Между 12-16 часа на морето ще сме като риба на сухо заради влагата там, съобщи Рачев. И предупреди: чакат ни страшни нощи до второ пришествие.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Рачев ни хвърли в ужас с тази прогноза за дълги горещини

"От петък започва турбожегата. Картата на цяла Европа е червена, а на Балканите тъмночервена. Очакват ни евкаториални нощи. Минималните температури през нощта ще са 25 градуса. И коктейлите не помагат. Буквално ще сме като русенско варено в собствен сос. Времето в Сандански ще е страшно. Чак към 19 юли градусите ще паднат леко", каза професорът. Той обясни, че в Лом, Русе и Свищов градусите от вторник ще бъдат 43.

"Не за първи път е топло. През 2000 година в София беше поставен рекорд от 40,2 градуса. Не вярвам да се по-добри, но ще бъде много топло. И американският, и европейският модел казват, че до второ пришествие ни чакат горещи, горещи и много горещи дни", заяви професорът.

„В Гърция ще е страшно топло. Има едно местенце до Лариса, където ще стане над 40 градуса.

С този вятър е страшно при пожар. Няма гасене, трябва да изгори някаква площ, за да се локализира. Това са повърхностни пожари, разпространяват се с 30 км/ч“, добави Рачев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
gostin
преди 6 дни

БЕЗСЪВЕСТЕН ИЗМАМНИК ,ГАДАТЕЛ НА БОБ. ДОСАДЕН БЕЗМОЗЪЧЕН ДЯТКА,ЕЖЕДНЕВНО ТИРАЖИРАН.СЪС СЪМНИТЕЛНА РЕПУТАЦИЯ , СРЯСКАШ С БЕЗУМНИТЕ СИ ПРОГНОЗИ родната СЕЛЕНИЯ!!!!!!

Откажи