Идва истинската зима. Проф. Рачев каза кога

Пракарали сме най-топлата Нова година

Идва истинската зима. Проф. Рачев каза кога | StandartNews.com

Истинска зима ще има. Проф. Георги Рачев каза кога ще стане това.

Традиции, които сме смятали за нещо много героично, като топенето в "ледени води" на Йорданов ден, вече няма да изглеждат като нещо изключително, заяви топ климатологът в прогнозата си за бТВ.

 

Прогнозата за времето до края на седмицата е скучна,  призна проф. Георги Рачев в първото си появяване в ефир след празниците.

До Ивановден ще бъде сравнително топло за януари, като на 4-и се очаква положителна аномалия – температури с 12 до 16 градуса дори над съвременния стандарт, отчитащ глобалното затопляне, обясни климатологът.

Проф. Рачев отчете, че сме прекарали най-топлите Коледа и Нова година, отново с температури между 5 и 9 градуса над средното.  „Студеният фронт, който във вторник премина край страната ни, се каза по-скоро вълна и се накъдри с по-топъл въздух“, коментира нагледно той пред водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

„До края на деня Слънчо ще изгрее“, коментира професорът валежите в страната.Рачев подчерта, че в планините също е топло, но по пистите ще продължи да трупа нов сняг, макар и не много.

„На Йордановден няма да разбиваме леда на водоемите“, каза още синоптикът. „Значи не можем да използваме израза „ледени води“ също“, добави Злати Йочев.

След това обаче идва истинска зима.

„Топлото време ще го оставим за около седмица и ще си дойдем горе-долу в рамките на нормалния януари месец“, каза той. От следващия понеделник времето ще претърпи друг характер. Големите модели предвиждаха сняг, но претърпяха промяна и се предвижда сухо време. Ще има някоя снежинка, но това ще бъде в по-високите части на планините, над 1700 м. След Ивановден температурите ще спаднат, до към -1 градуса, съобщи проф. Рачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Димитров
преди 4 месеца

ПроЦесора е като пумпал сменя си мнението по 100 пъти на ден - не Му вярвам.

Откажи
Иван
преди 4 месеца

В края на краищата относно "кога идва зимата"професор Рачев нищо не каза според написаното от "журналиста"!!!

Откажи
Деди Боря
преди 4 месеца

От този Професор сме виждали много прогнози. но повечето от тях се оказаха неверни!?? Само аз ли мисля така???

Откажи
Да ви кажа пред какво лелеете-
преди 4 месеца

Т.НАР ПРОФЕСОР РАЧЕВ Е ПЕДОФИЛ . ДА . ПРОБУТВА И ЗАСТАВЯ СТУДЕНТКИТЕ ДА ЛЯГАТ НА ЧИЧКОВЦИТЕ - СПОНСОРИ НА УНИВЕРСИТЕТА . ПРИМЕРНО КАТО СА НА ЗЕМЕНСКАТА ХИЖА... ПИТАЙТЕ ГО , МОЖЕ И ДА ВИ РАЗКАЖЕ..

Откажи