И Пловдив иска забрана за бурките

И Пловдив иска забрана за бурките | StandartNews.com

След като Пазарджик и Стара Загора приеха забрана за покриващо лицето облекло, пловдивските общинари също се готвят за подобна стъпка. В общината вече е внесено предложение, предвиждащо от 300 до 500 лева за първо нарушение и от 1000 до 1500 лева за второ нарушение.

На следващото заседание на общинарите предложението трябва да бъде гласувано, съобщава Дарик. Общинският съветник Александър Сиди заяви, че от неговата група не са съгласни религиозни символи да бъдат афиширани на обществени места.

"Обличането по този начин е следване на политиката на джихадистите, която те се опитват от много време да прокарат в Европа и в частност и в България. Мотивът ни да внесем такова предложение, което впрочем ще направим в цялата страна, е преди да се появят хора, облечени по този начин по центъра на градовете, да ги спрем с наредба. Пловдив не е защитен от подобно влияние и не е запазване от ислямизиране на гетото, предвид близостта на града с Асеновград и Пазарджик, където за никого не е тайна, че има такива настроения и има хора, обличащи се по този начин", аргументира той виждането на общинарите от групата Патриотичен фронт-НФСБ-ВМРО.

Кметът Иван Тотев също подкрепя идеята. 

Освен забраната за носене на облекла и аксесоари, покриващи лицето, както и други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в България, в предложението се предвижда и забрана за каквато и да е била дейност на вероизповеданията в детските градини и учебните заведения, както и на всички места, където се събират деца.

Не се позволява и религиозната агитация по улиците на Пловдив чрез раздаване на безплатни книги, диплянки, брошури, както и прокламирането на чудодейни, лечебни и целителни ефекти от дейността на вероизповеданието, освен ако последните не са с доказан клиничен ефект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай