Хора у нас се молят за чудо. Уникален камък в манастир

Твърди се, че това е Божие послание

Хора у нас се молят за чудо. Уникален камък в манастир | StandartNews.com

Има ли Божие послание за здраве, което пленява  хората в този манастир у нас?

Хора от цялата страна се молят за чудо пред "живия камък“. Расте в Горнобогровския манастир "Св. Георги Победоносец“.

"Няма измама. Не мога да си го обясня, това е Божие послание“, казва отец Антим, който поддържа светата обител и от години служи в селата Горни Богров и Яна. Когато през 2001 г. поел енорията, първото нещо, което чул от местните, било чудото на камъка.

"Нарочно го меря непрекъснато – тогава беше висок 204 см, сега е над 210!“, допълва отецът. Преданието разказва, че кръстоносци влачели канарата като трофей от Йерусалим. Оставили я край днешното село. На мястото бързо възникнал манастир.

Археологически находки свидетелстват, че някога тук е имало римско светилище. Странният камък се намира в олтара на манастирската църква. Върху него са изсечени т. нар. йерусалимски кръстове – във всеки ъгъл на големия кръст има издялани малки в чест и слава на четиримата евангелисти.

Най-интересното е, че хора от цял свят, които нямат нищо общо със земите ни, получават видения за чудото на скалата и пращат дарове в манастира. Храмовата книга е пълна със свидетелствата на православни от Гърция и Щатите, както и на българи от цялата страна, които са преживели чудо.

"Кръстоносците взели парчето от Голготските скали. След години църквата е построена около камъка. Тя е издигната 1889-1890 г. Камъкът е вграден в олтара на храма. Винаги казвам, че трябва да се молим на Господ. Той сбъдва молитвите ни, а не камъкът, който е просто символ“, заявява отец Антим пред "Ретро".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай