Гурме менюта и 5-звездна Нова година в Албена

От­бра­ни спе­ци­а­ли­те­ти за спе­ци­ал­ни­те гос­ти на ком­плек­са

Гурме менюта и 5-звездна Нова година в Албена | StandartNews.com
От­бра­ни спе­ци­а­ли­те­ти за спе­ци­ал­ни­те гос­ти на ком­плек­са Ципс от це­ли­на и ле­де­но сор­бе в Ма­ри­тим Хо­тел Па­ра­дайс Блу, бри­ди­ран пъд­пъ­дък под­на­ся Фла­мин­го Гранд Хо­тел и СПА

5-сте­пен­ни гур­ме ме­ню­та пред­ста­вят топ гот­ва­чи­те на Ал­бе­на в два­та хо­те­ла със спе­ци­ал­ни офер­ти за Но­во­го­диш­на­та нощ - Ма­ри­тим Хо­тел Па­ра­дайс Блу и Фла­мин­го Гранд Хо­тел и СПА.

В Ма­ри­тим Хо­тел Па­ра­дайс Блу гос­ти­те ще имат въз­мож­ност да се нас­ла­дят на спе­ци­а­ли­те­ти­те на шеф Жив­ко Сто­я­нов и на шеф Хрис­то Узу­нов. Те им под­на­сят тра­ди­ци­он­на са­ла­та от до­ма­ти, крас­та­ви­ци, би­вол­ско си­ре­не, пе­чен пи­пер, чер­ве­но цвек­ло, мус от пат­ладжан, чер­вен лук, пъд­пъ­дъ­че яй­це, брус­ке­та с мас­ли­но­ва пас­та, про­шу­то, ов­ку­се­на с маг­да­но­зе­но пес­то и гар­ни­ра­на с чипс от це­ли­на. Пре­дяс­ти­е­то е сре­ди­зем­но­мор­ска ком­би­на­ция от со­ти­ран ок­то­под, ска­ри­ди и ма­ри­но­ва­ни бей­би кал­ма­ри вър­ху тар­тар от прес­ни зе­лен­чу­ци и фе­нел, съ­че­та­ни с ли­мо­нов дре­синг, за­вър­ше­ни със све­жа ци­ко­рия. След не­го гос­ти­те ще мо­гат да ос­ве­жат вку­со­ви­те си ре­цеп­то­ри с из­ку­ша­ва­що ле­де­но сор­бе с ек­зо­ти­чен вкус. Ос­нов­но­то яс­тие е соч­но свин­ско бон фи­ле, при­гот­ве­но на нис­ка тем­пе­ра­ту­ра, гар­ни­ра­но с ко­ре­ноп­лод­ни зе­лен­чу­ци, с кла­си­чес­ко френ­ско пю­ре от кес­те­ни, хруп­ка­ва сла­ма от це­ли­на и сос от гор­ски гъ­би. За гос­ти­те на ма­са­та ще има и от­бра­на се­лек­ция от бъл­гар­ски си­ре­на и ме­зе­та. Тра­ди­ци­он­но ще ги за­рад­ват и с но­во­го­диш­на ба­ни­ца с къс­ме­ти за вся­ка тях­на меч­та. Слад­ки­ят за­вър­шек на ста­ра­та го­ди­на е чер­ве­но ка­ди­фе с еле­ган­тна пе­ле­ри­на от бял шо­ко­лад, ана­на­сов мус и мил­фьой с тик­ва, неж­но по­си­пан със сняг от пуд­ра за­хар.

Във Фла­мин­го Гранд Хо­тел и СПА шеф Иван Ге­ор­ги­ев и шеф Мар­тин Ек­зар­хов за­ла­гат  на ин­те­рес­но ме­ню от от­бра­ни спе­ци­а­ли­те­ти. Ком­би­на­ция от свеж до­мат, кьо­по­у­лу, млеч­на са­ла­та с хруп­ка­ви крас­та­вич­ки, до­маш­но при­гот­ве­на рус­ка са­ла­та, пас­тет от фи­ла­дел­фия в ман­тия от пе­чен пи­пер, кош­нич­ка от пар­ме­зан със са­ла­та ва­ле­ри­а­на, в ком­па­ни­я­та на то­пя­що се в ус­та­та па­теш­ко маг­ре и за­пе­че­но френ­ско ко­зе си­ре­не с бо­ро­вин­ко­во ком­по­те е пър­во­то пред­ло­же­ние за гос­ти­те, из­бра­ли хо­те­ла за не­заб­ра­ви­мо­то пос­ре­ща­не на Но­ва­та 2020 го­ди­на. Пре­дяс­ти­е­то за тях е бри­ди­ран пъд­пъ­дък, фар­ши­ро­вон с гор­ски гъб­ки и су­ше­ни пло­до­ве, гар­ни­ран с кла­си­чес­ко френ­ско пю­ре от кес­те­ни със сос от ма­на­тар­ки. За ос­нов­но яс­тие шеф Иван Ге­ор­ги­ев ще при­гот­ви апе­тит­но съ­че­та­ние от соч­но те­леш­ко и свин­ско бон фи­ле с аро­мат на сал­вия и роз­ма­рин, сер­ви­ра­но с те­ри­я­ки сос с пер­ле­ни лук­че­та вър­ху пю­ре от до­маш­но ма­ри­но­ва­но ки­се­ло зе­ле с къс­че­та хруп­кав бе­кон и за­пе­чен сла­дък кар­тоф. Де­сер­тът е три­ло­гия от чер­ве­но ка­ди­фе с мас­кар­по­не, пар­фе от тик­ва с фи­ла­дел­фия и шо­ко­ла­до­во из­ку­ше­ние с леш­ни­ков крем.

И в два­та хо­те­ла тра­ди­ци­он­на­та но­во­го­диш­на ба­ни­ца с къс­ме­ти, как­то и праз­нич­на­та наз­дра­ви­ца в по­лу­нощ са не­раз­рив­на част от гур­ме прик­лю­че­ни­е­то.

За доб­ро­то нас­тро­е­ние на гос­ти­те в Ма­ри­тим Хо­тел Па­ра­дайс Блу ще се пог­ри­жат гру­па Сиг­нал и Де­си Доб­ре­ва. Във Фла­мин­го Гранд Хо­тел и СПА гост-из­пъл­ни­те­ли ще бъ­дат фолк пе­ви­ца­та Та­ня Бо­е­ва и DJ Те­ди Джор­джо, кой­то за по­ре­ден път ще за­рад­ва гос­ти­те на ком­плек­са с бо­га­та­та си му­зи­кал­на прог­ра­ма.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай