Безобразие! Планина от боклук на Витоша

Според планинари поляната над Драгалевския манастир е сред най-посещаваните

Безобразие! Планина от боклук на Витоша | StandartNews.com

Недостатъчни се оказват съдовете за отпадъци на Витоша и камари с боклуци затрупаха планината през уикенда. Вцепеняващата гледка е на поляна над Драгалевския манастир, а мястото е с дървени шезлонги за удобство на почитателите на планината.

Възмутени планинари публикуваха видео на купчинита с отпадъци до кошчетата. Много хора минават от там и съдовете бързо се пълнят, очевидно трябва да има повече такива места, възмущават се туристи.

Те обаче повече са ядосани на хората, които си изхвърлят боклуците, тъй като всеки може да ги събира и да ги изхвърли при завръщане в града, а планината да се опази чиста, без хартиени и найлонови опаковци от храна, и пластмасови, и стъклени бутилки.

Според планинари поляната над Драгалевския манастир, а и много други места на Витоша, сред най-посещаваните, обикновено са отрупани с боклуци след уикенда и след това се почистват. В планината не  е подходящо да има контейнери, защото се затруднява извозването на отпадъците и налага влизане на камиони, предупреждават планинари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай