Грипът взе седма жертва

Мъж на 42 г. издъхна в пазарджишката болница след усложнения

Грипът взе седма жертва | StandartNews.com

Седма жертва взе грипът. Мъж на 42 г. издъхна в пазарджишката болница след усложнения, съобщи изпълнителният директор д-р Васил Вълчев, цитиран от Дарик радио. Мъжът е лежал в много тежко състояние с няколко диагнози в Интензивното отделение. Водена е упорита борба за живота му, но не е издържал. Днес сутринта стана ясно, че петгодишно дете в Благоевград е починало в следствие на усложнения след грип. Момченцето е развило двустранна вирусна пневмония като болестта се развила за часове. Междувременно бе съобщено за още петима починали в Пловдив след усложнения от грип.

ВИЖ ОЩЕ: 5-годишно дете почина след грип

Преди дни в Пазарджик на ръба на смъртта е бил и 27-годишен младеж, разказа още д-р Вълчев. Двустранна пневмония е довела до дихателна недостатъчност. Той също е лекуван в Интензивното и за щастие е спасен.

ВИЖ ОЩЕ: Грипът затвори 1070 училища и забавачки

Десетки са пациентите, попаднали в лечебното заведение заради усложнения от грип. Двете вътрешни отделения са препълнени, двете детски работят над капацитета си - при 30-40 места децата са по около 50. Налага се да се командироват допълнително сестри от други отделения, за да обгрижват малките пациенти. Когато съпътстващи диагнози позволяват, болни се настаняват в кардилогията, хирургията или ортопедията.

ВИЖ ОЩЕ: Петима починали в Пловдив след усложнения

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай