Грипът коси наред. Кантарджиев даде универсално лекарство

Ето как да се предпазим от заразяване

Грипът коси наред. Кантарджиев даде универсално лекарство | StandartNews.com

Появи се грипна вълна, която е по-силна от преди пет години. През ноември започват грипните вируси, декември има разпространение. Пикът на грипната вълна е краят на януари и през февруари. Това отбеляза проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Нова телевизия.

Доста хора се разболяват, започват да кашлят. Забелязваме опашки пред аптеките, в офисите са 2/3 от хората и в училищата са половината ученици. Затова в дадени области слагаме допълнителни 2-3 дни към ваканции или празници, добави проф. Кантарджиев.

По думите му грипната вълна преминава два пъти по-леко от прекарването на COVID-19. И добави, че прекарването грип е по-леко от прекарването на Омикрон.

Грипът е на 10 000 заболямост, защото за много кратко време взимаше голямо разпространение. Две години имаше мерки, изолация, нямахме толкова грипни инфекции, респираторни вируси. Колективният имунитет е по-слаб. Нищо фатално не очакваме от грипа. Грипният вирус и да дойде, имаме готовност, каза още той.

Той даде и вълшебна рецепта: „Резенче лимон се топи в сода, както дамите топят месото в брашно, и го изяждаш, винаги след ядене, защото иначе ще имаш киселини. Всички респираторни заболявания започват с гърло. Най-много боли след сън. Децата трябва да се научат да казват, че ги боли гърлото. И на тях с лимон да не ги мъчим, но лимонов сок със сода. А, който е болен да си стои вкъщи, а да не извършва геройства по офиси.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай