Грешка за Левски запали война между БНТ и бТВ

Иво Никодимов не прости на колежка

Грешка за Левски запали война между БНТ и бТВ | StandartNews.com

Историческа грешка запали война между БНТ и бТВ. Журналистът Иво Никодимов от БНТ се заяде в бТВ заради грешен надпис в предаването “Тази неделя” за честването на 150-годишнината от обесването на Апостола.

В ранните сутрешни часове на надпис от живо включване частната медия написа, че се честват “150 години от рождението на Васил Левски”.

Никодимов сложи в профила си във фейсбук стопкадър с грешката и обяви: “Очевидно bTV и bTV Новините се нуждаят от малък урок по история. Васил Левски е роден на 18 юли 1837 и обесен на 18 февруари 1873 г. Днес почитаме паметта на Апостола, 150 години от неговата героична смърт, а не рождението му!”.

Малко по-късно продуцентът в БТВ Ралина Тропанкева призна грешката си и отговори остро на Никодимов: “Здравей, Иво. Аз съм тази, която написа този наистина непростим надпис. Нямам оправдание защо съм го написала. Като колега, който е в ефир от години, знаеш, че най-големите гафове са тези, за които няма логично обяснение. Нося персонална отговорност за тази грешка. Но не приемам да обобщаваш работата на колегите ми през моя гаф. Повече от месец те се подготвят за днешния ден. И заслужават уважение, а не публичен линч. Линчувай мен. Безгрешните първи хвърлят камъка”.

Малко по-късно Никодимов изтри поста си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай