Градусите се вдигат, но метеоролозите казаха за какво да внимават шофьорите

В четвъртък над страната ще преобладава разкъсана облачност

Градусите се вдигат, но метеоролозите казаха за какво да внимават шофьорите | StandartNews.com

През нощта срещу четвъртък над цялата страна облачността ще се задържи променлива, с временни разкъсвания над Североизточна България. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 3°С до плюс 4°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус  5°С. Ще има условия и за мъгли около водните басейни и котловинните полета. Повишава се вероятността и за високи нива на замърсен въздух в големите градове.

През деня в четвъртък над цялата страна ще преобладава разкъсана облачност, която в много райони ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, а в Предбалкана от югозапад. 

Максималните температури ще се повишат и ще са между 8-9, в Северозападна и Западна България и доста по-топло ще бъде над Източна България до 10-12°С. 

През нощта срещу четвъртък над Софийското поле облачността ще се разкъса и ще намалее до ясно време. Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 5-6 °С. Шофьорите да внимават, тъй като сутринта ще има условия и за намалена видимост. През деня облачността над столицата ще е разкъсана, ще има условия и за слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. През деня термометърът ще показва стойности - до 5-7°С. 

През следващите 48 часа полуострова ще попада под влиянието на средиземноморски циклони и времето ще е променливо. Очакваме силни пориви на вятъра от югозапад, прогнозират метеоролозите от Метео Балканс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай