Градусите се вдигат, но какво ни чака на Великден

Седмичната прогноза

Градусите се вдигат, но какво ни чака на Великден | StandartNews.com

През първата седмица на април времето по-скоро ще наподобява есенно, отколкото пролетно, информира Meteo Balkans. Времето на Балканите ще се определя от преминаващ през полуострова средиземноморски циклон. Очакваните валежи през първите дни на седмицата ще са над Черноморието. Температурите плавно ще се повишават, но седмицата ще завърши с динамично време.

До обяд във вторник времето над почти цялата  страната ще е с разкъсана облачност. По-значителна над Централна и Източна България над тези райони ще превалява. Над Западна България  облачността ще се разкъса до слънчево време.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Температурите като цяло ще се повишават и максималните им стойности ще са между 13°C и 16°С.

Времето в сряда ще е ветровито с разкъсана облачност. Следобед над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и ще имаме повече слънчеви часове. Северозападният вятър постепенно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 18°C и 22°C.

В петък от северозапад през нашата страна ще премине студен атмосферен фронт. Очакваме и гръмотевични бури и вероятността от градушки ще нараства. По-значителни ще са явленията над Стара планина и Дунавската равнина. Преобладаващите максимални температури няма да се понижат съществено и ще са между 16°C и 23°C.

В събота атмосферата ще се задържи неустойчива и  следобед над Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще паднат и проливни валежи.

На Великден времето ще е динамично. Очакват се значителни валежи от дъжд. Вероятността от градушки ще нараства!

Глобалните модели отново прогнозират преминаването на нов средиземноморски циклон. Валежите ще продължат и през следващата седмица.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай