Горещо за войната и Омикрон! Говори проф. Витанов

Обстоен анализ във Фейсбук

Горещо за войната и Омикрон! Говори проф. Витанов | StandartNews.com

Математикът проф. Николай Витанов даде и кратка информация за пандемията и войната за 11 юли.  Ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук: 

Както винаги, първо пандемията, после войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднообразно, не го четете.

Сценарият „Синьо лято“ се очаква да е стабилен до ниво на 14-дневната заболеваемост 150 на 100 000. В момента 14-дневната заболеваемост е 117.08 на 100 000. „Синьо лято“ е стабилен. Ден 56-ти. Очакванията са сценарият да няма проблеми със стабилността до 15 юли. Знаете – планът бе Синьо лято да е стабилен 60 дни. Ще бъде.

Лятната вълница си напредва.

Проверка на ситуацията с пандемията днес

1. ОТКЪДЕ МОЖЕ ДА СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО? От Гърция и западна Европа.

Там модифицираният Омикрон си бушува. Ето оттук можете да си внесете нещо. Внасяме си.

2. Общата обстановка - Модифицирания Омикрон не успява да запали дифузното разпространение И така вече 101 дни след края на извънредната епидемична обстановка.

Да видим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - днес е 0.62.

Очаква се да започне да расте и бързо да отиде в областта около 1.00.

Под 1.00 е, значи заразата се свива. Очакванията са числото полека да надмине 1.00. Далече сме още обаче от дестабилизация на „Синьо лято“. То и 15 юли не е дошъл още.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, трябва да има дифузно разпространение.

Тук стандартното предупреждение – като надхвърлим 1000 нови случая на ден, добре е да сте с повишено внимание и да избягвате места, където се събират много хора за дълго време. От доста време ви го пиша това, нали така. А защо ви пиша за 1000 случая на ден сетихте ли се вече? Или ще чакаме да надхвърлят 1000. Ще надхвърлят.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – около 3 пъти под критичната стойност, Бургас – около 2 пъти под критичната стойност. Стойността за Добрич е 0.33. Тук – към 3 пъти под критичната стойност.

Спокойно е. Писах ви – юли ще почне спокойно. Така и става. До средата на юли ще е спокойно. После пак ще е спокойно – ще има доста случаи, но здравната система се очаква да издържи и болниците да не се напълнят.

Харков не е лесен за превземане град. Интересно е какво ще правят руснаците там. С директен щурм на линиите сателитни градчета едва ли ще стане – там може да се изгради дълбока ешелонирана отбрана с използване на терена. Ще бъде доста интересно. След като свърши сражението за Славянск и Краматорск.

Писах ви, пиша пак. Ако украинската армия успее да направи успешна контраофанзива тя ще бъде отразена надълго и нашироко тук. Защото руската армия има смазващо артилерийско превъзходство и успешна контраофанзива в такива условия следва де се изучава внимателно.

Генерал – юрдеците и маршал-лецензентите пред и в Ганковото кафене могат да реват колкото си искат срещу мен. Нищо не разбирате от военни анализи.

Украинската армия щяла да отблъсне руснаците при Северодеонецк и Лисичанск. На 1 километър от Херсон била. О, да, хубава е тази трева, дето я пушите. Починете си малко от непрестанния рев срещу мен, ще има още много да ревете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай