Горещи данни! Народът се произнесе за конфискацията на коли

Референдум в "Стандарт"

Горещи данни! Народът се произнесе за конфискацията на коли | StandartNews.com

Народът се произнесе за конфискацията на коли. Промени в Наказателния кодекс, приети от депутатите преди да излязат в лятна ваканция, затегнаха наказанията за шофьори, хванати с алкохол или дрога зад волана.

При 1,2 промила алкохол в кръвта превозното средство се конфискува, а водачът го чака наказателно дело и плащане стойността на автомобила. Адвокати обаче опонираха, че самата конфискация не може да става без съдебно решение.

Превозвачите пък скочиха, че ако бъде конфискуван ТИР, особено с бързо развалящи се продукти, фирмите ще загубят милиони.

Депутатът Явор Божанков поде инициатива за поправка на поправката в НС, която ще се гледа още в първите дни от есенната сесия на НС.

„Стандарт” потърси мнението на читателите на „Стандарт” Трябва ли да се конфискуват колите на пияните и дрогирани шофьори?

Да, решението е правилно и не бива да се променя, отговарят 68 на сто от читателите на „Стандарт”, които са над 250 000 дневно. Не, депутатите направиха грешка, трябва да се поправят, смятат 28 на сто от участниците в анкетата. 4 на сто не могат да преценят. Резултатите от анкетата виж ТУК.

Участвайте в новата анкета на „Стандарт”:

Какво ще се случи с Васил Божков?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай