Голяма промяна на времето, синоптиците предупреждават за дъжд и студ

Над планините облачността ще бъде значителна и на много места ще превалява сняг

Голяма промяна на времето, синоптиците предупреждават за дъжд и студ | StandartNews.com

През страната днес ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през целия ден ще остане от юг - умерен до силен. Максималните температури ще са в широки граници от 9°-12° в Северозападна България до 18°-20° в източните и южните райони от страната, в София около 13°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, често значителна и в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

През следващите дни вятърът ще се ориентира от североизток, температурите ще се понижават и в четвъртък минималните ще са между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, в планините над 1500-1600 m - от сняг. Във вторник в отделни райони в Южна България ще са значителни по количество, в сряда ще са слаби и на по-малко места. В четвъртък, след временно спиране от югозапад отново ще завали. В петък и събота, с ориентиране на вятъра от югозапад, температурите ще се повишат с 3-4 градуса. Валежите в по-голямата част от страната ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. В неделя вятърът ще се обърне от запад-северозапад, облачността ще се увеличи, повишава се вероятността за валежи на повече места в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай