Голяма новина за пенсиите! Откъде идва

Какво съобщи знаково лице на ГЕРБ

Голяма новина за пенсиите! Откъде идва | StandartNews.com

Много сериозна новина за всички пенсионери!

Увеличението на пенсиите, което предстои, е предвидено в удължението на миналогодишния бюджет, затова то не е заплашено, дори и да не бъде гласуван нов.

Това успокои депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Бившата социална министърка обаче предупреди, че ако до 10 юни няма нов бюджет, училища, детски градини, болници и други обществени институции, които се финансират от него, ще бъдат на практика блокирани и те ще спрат работа.

В “Лице в лице” по bTV тя обясни, че след изтичането на удължаването на бюджета, няма да има правно основание да се плащат повишения на заплати, които идват от държавната хазна.

“Ако няма редовно правителство, гласуването на бюджета е под риск”, предупреди Деница Сачева. Тя допълни, че политическата ситуация в страната е много динамична и тя самата не се наема да прогнозира ще има ли редовно правителство с първия мандат.

Самата Сачева заяви, че не ѝ е предлагано да стане отново министър, а и тя няма такива планове. Депутатката обаче не издаде нищо друго свързано с проекта за кабинет на Мария Габриел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай