Голяма новина за наш курорт! Какво става

Свързано е с Приморско, а скоро и с Царево

Голяма новина за наш курорт! Какво става | StandartNews.com

Голяма новина след дълги битки за наш известен курорт.

Разкриха дългоочаквания филиал на Спешна помощ в Приморско. Досега в града работеше само една линейка, а когато медиците са на сигнал, спешния кабинет се заключва, предаде БНТ.

След инцидент през лятото миналата година, младо момиче, ударено от гръм, едва не загуби живота си, именно заради този проблем.

Здравният министър и министърът на туризма, които присъстваха на откриването на филиала заявиха, че е осигурена достатъчно спешната помощ за началото на летния сезон.Нова линейка, допълнително оборудване и повече медици от днес ще се грижат за жителите и туристите на Приморско.

"12 години се боря с този проблем. Преди мен и колегите също са се борили, така че смятайте 20 години откакто е създадена общината се търси вариант, за да бъде решен проблемът", каза Димитър Германов, кмет на Община Приморско."Два екипа ще има - един стационарен и един мобилен, които ще подсигуряват денонощната нужда на пациентите", заяви д-р Асен Меджидиев, служебен министър на здравеопазването.При нужда и това лято ще бъдат командировани още екипи от София. Според работещите в Спешната помощ в Приморско обаче това едва ли би помогнало.

Детелина Димитрова, фелдшер в Спешна помощ – Приморско: "Дано има, да работят допълнителните екипи, да не са като миналата година.""Два екипа никога не са били достатъчно, винаги има нужда от повече от две ръце, така да се каже", каза Дияна Иванова-Зафирова, отговорник на филиала на Спешна помощ в Приморско.Скоро предстои разкриването на филиал на Спешна помощ и в Царево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай