Георги Стайков проговори! Огромна закана към България

Предстои съд за много пари

Георги Стайков проговори! Огромна закана към България | StandartNews.com

Популярният български актьор Георги Стайков се закани да съди България за 20 милиона. Той уточни, че делото няма да е срещу отечеството и родината, а срещу държавата България. Той е с множествена склероза и бе част от хилядите българи, чиито ТЕЛК пенсии не бяха изплащани 2-3 месеца. Неговата е малко над 600 лева. Последното плащане бе през декември, което си е огромно забавяне.

"Вече ги получих парите. Искат да усвоят едни пари, а не осъзнават, че още утре могат да се озоват на моето място. Не, никой не ми се е извинил. Трябва да има отношение, а в България такова няма", каза той в пряко включване за "Нова телевизия".

"Не само ще съдя, а ще осъдя България. В началото мислех да я съдя за 2 милиона, но ми се обадиха от Америка и ми казаха: "Съди ги направо за 100". Но това е американски стандарт. Обадиха ми се други адвокати от България, които ми казаха, че 20 милиона е реалната сума, за която може да се съди България.

И това е държавата България, а не отечеството или родината България. Да не ги бъркаме нещата", каза Стайков, който е участвал в 69 филма.

Той добави, че има ТЕЛК решение от 6 февруари, което му дава право на асистент.

Стайков е роден на 10 август 1964 г. във Велико Търново. Завършва ВИТИЗ през 1989 г., а дебютът му в киното с епизодична роля във филма "Борис I" през 1985-а. Първата му голяма роля е във "Вчера". По-късно живее дълго време в Лондон и Стокхолм. Диагнозата си получава през 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай