Гърция стъжни живота на шофьорите. Големи проблеми

Нови правила при комшиите

Гърция стъжни живота на шофьорите. Големи проблеми | StandartNews.com

В края на април, с първите великденски ваканции, тръгва големият поток от български коли към Гърция. Внимание. Съседите вече стъжниха живота на шофьорите, които карат два вида коли – електрически и с газови уредби. За тях комшиите въведоха строги разпоредби, включително свързани с транспортирането им чрез ферибот.

От туристическия бранш искат облекчение на режима за трансфер на коли с алтернативно гориво.

Трансферът на електроавтомобили с кораби и фериботи е затруднен поради извънредни разпоредби за сигурност от страна на Министерството на търговския флот.

Електроавтомобилите не могат да се транспортират сами без собственика или шофьор.

Фериботите трябва да имат специални места за паркиране на тези коли, в противен случай нямат право да ги транспортират.

Батерията им трябва да е заредена не повече от 25%.

Започнаха първите реакции на жителите на островите, които карат автомобили на ток. Заедно с тях протестират и хотелиерите, както и собствениците на коли под наем.

Всяка фериботна компания има собствена политика по отношение на електроавтомобилите, но повечето фериботи отказват трансфер на такива коли.

Проблеми с паркирането имат собствениците на коли с газова уредба. Закритите и охраняеми паркинги отказват да ги приемат, защото нямат зони за автомобили с алтернативно гориво.

Очаква се проблемът да се засили през туристическия сезон, когато на почивка пристигат хиляди туристи с електроавтомобили или с коли на газови уредби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Икран
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи