Фондация "Даная" с протест пред МС

Настояват за оставка на директора на "Пирогов"

Фондация "Даная" с протест пред МС | StandartNews.com

Протест пред Министерски съвет организиран от фондация „Даная“.Майката на починалото момиче и граждани настояват за оставката на директора на болница „Пирогов“, предаде бТВ.

Под надслов „Вън мафията от здравеопазването“ започна протестът тук.

Освен „понасяне на отговорност“ за смъртта на 15-годишнопто момиче, сред основните искания на протестиращите са и въвеждане на правила за „по-добра медицинска практика“.

Преди дни прокуратурата образува досъдебно производство по случая за причинена смърт поради незнание или немърливо изпълнение.

Бяха назначени две проверки от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, които, след втората проверка, съобщиха, че са констатирали нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствения продукт, необходим за лечението на Даная.

Потърсихме и днес „Пирогов“ за коментар относно исканията за оставка на д-р Валентин Димитров, но без успех.

Позицията на болницата е, че на административно ниво грешки не са били допуснати при лечението на Даная.

От Министерството на здравеопазването също не пожелаха да коментират днес. Още преди повече от месец стана ясно, че здравният министър проф. Хинков, който ще напусне поста си след ротацията на 6 март, като един от основните мотиви е именно случаят „Пирогов“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи