Ето при какви условия ще работят заведенията

Заведенията ще отворят от 1 март

Ето при какви условия ще работят заведенията | StandartNews.com

Заведенията ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа, това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Нощните клубове ще отворят от 1 април.

Забраната за организирането на събития - конгреси, сватби, кръщенета, семинари, конференции отпада от 1 март, но ще има ограничение в капацитета от 30%. Запазва се ограничението от 15 човека за организирани частни събития, като сватби и кръщенета.

Задължително е спазването на всички противоепидемични за работа, подчерта вицепремиерът. Тя беше категорична, че контролът ще е безкомпромисен и не трябва да се допуска и една грешка, която може да опетни бранша.

Министър Николова посочи, че с официално писмо още от 19 януари тя е предложила отварянето на заведенията, като идеята е била работното време да е до 22:30 часа.

„Днес направихме ново предложение за дейности до 23 часа, което беше прието и от бизнеса”, посочи вицепремиерът.

Работещите в туристическия сектор ще бъдат ваксинирани приоритетно, като предстои представителите на бранша да предоставят в Министерството на туризма приблизителния брой на желаещите да се ваксинират. Данните ще бъдат предоставени на Министерството на здравеопазването, което ще организира имунизацията.

„Важно е да се направи организация и да разберем каква част от представителите на бранша имат желание да се ваксинират, за да може това да стане преди активния летен сезон”, коментира министър Костадин Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай