Ето препоръките към училищните директори

Те са от началника на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град Ваня Кастрева

Ето препоръките към училищните директори | StandartNews.com

Началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град Ваня Кастрева отправя до директорите на столичните училища препоръки във връзка с изпълнението на Насоките за работа на системата на училищното образование през учебната 2020/2021 година.

" През предстоящата учебна година се добавя още една голяма задача - да опазим здравето на децата и учениците, на работещите в образователната система, на семействата и на всички около нас в условията на продължаващата пандемична ситуация, обусловена от разпространението на COVID-19", пише Ваня Кастрева до училищните директори в София.

Тя отбелязва, че във връзка с изпълнението на Насоките за работа на системата на училищното образование през учебната 2020/2021 година, дадени от министъра на образованието и науката, препоръчва още преди началото на учебната година директорите да организират информационна кампания сред родителите за предимствата на присъственото обучение и на разработените училищни мерки за предотвратяване на разпространението на заболяването.

Също така и  на алтернативни училищни модели за организация на образователния процес при необходимост.

Директорите на училищата в София трябва да публикуват в сайта на училището си информация за организацията на образователния процес в училището, за изискванията и указанията на Министерството на здравеопазването за поведението и действията на участниците в образователния процес за намаляване на рисковете от предаване на инфекция и реакция при евентуална поява на заболели.

Освен това, да изпълнят всички предписания на МЗ за осигуряване на безопасна училищна среда за обучение, социализация и хранене на учениците.

Началникът на РУО в София град препоръчва също на училищните директори да организират педагогическите съвети и родителските срещи в електронна среда или присъствено, както и изпълнението на административните услуги, предоставяни от училището - за тези, които позволяватда се извършват и по електронен път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай